ДҰРЫС ТАМАҚТАНУДЫ НАСИХАТТАУ » Страница 8 » СШ№22 Екпенды
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№22 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(726) 2-94-67
Сенім телефоны:
+7(708) 455 82 08
Нашар көрушілер
нұсқасы
№22 жалпы орта  білім беретін мектебінде оқушыларды  ыстық тамақпен қамту жағдайын бақылау бойынша құрылған бракераждық комиссияның қорытынды АНЫҚТАМАСЫ
16
сәуір
2021
№22 жалпы орта білім беретін мектебінде оқушыларды ыстық тамақпен
№22 жалпы орта  білім беретін мектебінде оқушыларды  ыстық тамақпен қамту жағдайын бақылау бойынша құрылған бракераждық комиссияның қорытынды АНЫҚТАМАСЫ                    №22 жалпы орта  білім беретін мектебінің мектепішілік бракераждық комиссиясының мүшелері  оқушыларды ыстық тамақпен қамту жұмыстарына тексеру жүргізді.           Тексеру барысында төмендегі жағдайлар анықталды: Мектепте штаттық бірліктегі аспазшы мен асхана қызметкерлері қысқартылып, аспазшылар мердігермен келісіммен жұмыс
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну"
08
сәуір
2021
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен
«Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» туралы атқарылып жатқан іс-шаралар туралы Анықтама    №22 жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың 4 оқу тоқсанында мектеп оқушыларын бір мезгілдіқ ыстық тамақпен қамтамасыз ету мақсатында іс-шаралар ұйымдастырылды. Асханада кезекшілік кестесі ілініп, тамақтың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия отырысы өткізілді. Бекітілген тізім
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі  ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметі
01
қазан
2020
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметін ұйымдастыру бойынша ұсынымдар 1. Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ (бұдан әрі – Сараптамалық топ) тамақтану сапасын мониторингтеу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялардың) қызметінің тиімділігіне жүйелі талдауды жүзеге асырады және балалардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру жөнінде шаралар қабылдайды. Сараптамалық топтың міндеттері: - бракераждық комиссиялар қызметінің
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялар
01
қазан
2020
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялар
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша ұсынымдар 1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері: - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін; - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін; - ас
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған  жаднама
01
қазан
2020
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған жаднама 1.Санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды бойынша талап Эпидемиологиялық маңыздылығы жоғары объектіде асхана жұмысы басталғанға дейін санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды болуы тиіс. 2. Ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиенасына қойылатын талаптар Қол жуу үшін оларға ыстық және суық су келтірілген раковиналар, қол жууға және кептіруге арналған құралдар орнатылады. 3. Жинау мүкаммалына
Тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну қағидалары
23
қыркүйек
2020
Тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну қағидалары
Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі № 158 бұйрығына 10-қосымша "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары
Дұpыс тaмaқтaну -денсaулық кепілі.
11
қыркүйек
2020
Дұpыс тaмaқтaну -денсaулық кепілі.
Дұpыс тaмaқтaну -денсaулық кепілі. Aдaмзaт денсaулығын сaқтaудың бaсты шapты – дұpыс тaмaқтaну. Сoндықтaн тaмaқтaнуғa еpекше көңіл бөлген жөн.
«Тиімді тамақтану – денсаулықтың негізі»  атты ашық есік апталығы
24
ақпан
2020
«Тиімді тамақтану – денсаулықтың негізі» атты ашық есік апталығы
27 қаңтар мен 27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» акциясы аясында №22 жалпы білім беретін мектебінде 2020 жылдың 10-14 ақпан аралығында «Тиімді тамақтану – денсаулықтың негізі» атты ашық есік апталығы өткізілді