11
қазан
2024
«Дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру»
№ 22 жалпы орта білім беретін мектебінде«Дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру» тақырыбында он күндік іс-шараның жоспары аясында 5-7 сыныптар арасында «Сіздің талғамыңыз: дәрумендер немесе фасфуд?» пікір –талас сабағы өтті
Мақсаты:Дәрумендер пайдасы. Пайдалы дәрумендерді қандай тағамдардан аламыз. Тамақтану тәртібі мен оның пайдасы туралы негізгі түсінік қалыптастыру, фастфудтың зиянды екенін ұғындыру, тағам құрамымен- дәрумендер, дәрменді заттар туралы түсінік беру. Күн тәртібін сақтауға, ұтымды тамақтана білуге баулу, жеке бас гигиенасын қалыптастыру.
Пікірсайысқа 5,6,7 сынып білім алушылары қатысты.Олар адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу өте маңызды екенін ,ол үшін құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету керектігін айтты. Фастфудты үнемі жеу семіздік пен созылмалы аурулардың пайда болу қаупін арттыратынын ашып айтып, тек дұрыс тамақтану, тағамды таңдай білу, күтіну ғана адамды барлық ауру-сырқаудан құтқара алады.Сол үшін де тағамның құнарлы болғанына көңіл бөлген жөн. Ал бірыңғай құнарсыз тағамдарды тұтыну - дәруменнің жетіспеушілігін туғызады- деген қорытындыға келді.
Мақсаты:Дәрумендер пайдасы. Пайдалы дәрумендерді қандай тағамдардан аламыз. Тамақтану тәртібі мен оның пайдасы туралы негізгі түсінік қалыптастыру, фастфудтың зиянды екенін ұғындыру, тағам құрамымен- дәрумендер, дәрменді заттар туралы түсінік беру. Күн тәртібін сақтауға, ұтымды тамақтана білуге баулу, жеке бас гигиенасын қалыптастыру.
Пікірсайысқа 5,6,7 сынып білім алушылары қатысты.Олар адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу өте маңызды екенін ,ол үшін құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету керектігін айтты. Фастфудты үнемі жеу семіздік пен созылмалы аурулардың пайда болу қаупін арттыратынын ашып айтып, тек дұрыс тамақтану, тағамды таңдай білу, күтіну ғана адамды барлық ауру-сырқаудан құтқара алады.Сол үшін де тағамның құнарлы болғанына көңіл бөлген жөн. Ал бірыңғай құнарсыз тағамдарды тұтыну - дәруменнің жетіспеушілігін туғызады- деген қорытындыға келді.
